Mick Phillips

Magaly Gomez

Magaly Gomez sin historie

Magaly Gomez fikk diagnosen avansert lungekreft (stadium III-B) for ett år siden. Etter kjemoterapi og seks måneder med CIMAvax er effekten av behandlingen meget interessant.

Røntgenbildene av Magalys lunger viser at tumorene ikke lenger er synlige. «Det er ganske bemerkelsesverdig å gå fra en merkbar tumor hvor du ikke kan se blodkar, til at tumoren er borte og blodkar er synlig etter bruk av vaksinen. Det er fantastisk», sier Kevin Lee, leder av avdeling for immunologi ved Roswell Park Cancer Institute (USA).

I videoen under fra HBO Vice i USA, følger vi Dr. Kevin Lee til Cuba hvor han får dokumentert den gode effekten av lungekreftvaksinen CIMAvax.


Magaly benytter nå bare CIMAvax en gang i måneden – fire injeksjoner per gang.


Mick Phillips

Mick Phillips

Mick Phillips (68) sin historie

Mick Phillips (USA) fikk for drøye syv år siden diagnosen ikke-småcellet lungekreft i avansert stadium. Han hadde røyket hele livet og fått lungekreft som er den enkeltstående kreftformen som tar livet av flest mennesker i verden. Så oddsene for å overleve var ikke så gode.

Phillips ble gjentatte ganger behandlet med stråling og kjemoterapi, men legen hans sa at lite kunne gjøres hvis og når kreften kom tilbake. Forventningen var at remisjonen ville vare i fem til seks måneder, ifølge Phillips.

Men kreften har ikke avansert siden den gang. Legen til Mick Phillips krediterer lungekreftvaksinen fra Cuba for at remisjonen vedvarer mer enn syv år etter at sykdommen ble oppdaget.

Philips reiser jevnlig via Canada til Cuba for å kjøpe en forsyning av lungekreftvaksinen. I videoen under fra CBC News i Canada (juni 2016), følger vi Phillips på en av sine reiser til Cuba.

OBS! Amerikanere har ikke lov til å ta med seg cubanske medisiner. Dette skyldes blokaden av Cuba.

«Jeg har sett pasienter responderer på cellegift og ha det bra en periode, men nesten universelt vil kreftcellene komme tilbake, og vanligvis i løpet av kort tid. Å leve syv år med dette er ganske utrolig,» sier Dr. Timothy Goggins som er Phillips sin kreftlege.


Bilde av Orelve Alberto Sanchez Leal

Orelve Alberto Sanchez Leal

Orelve Alberto Sanchez Leal (77) sin historie

Leal har røykt hele livet, siden han var syv år gammel. Han kunne røyke så mye som en boks sigarer om dagen.
 
Men i 2007 fikk han diagnosen lungekreft. ”Det var som et hus traff meg. Det traff meg virkelig hardt”, forteller Leal.
 
Etter å ha prøvd kjemoterapi og stråling, hadde doktoren hans et forslag til – nemlig en klinisk studie av en terapeutisk vaksine (immunterapi) som kunne hjelpe med å forlenge livet hans.
 
En rekke kliniske studier har gjort det mulig for 5000 pasienter i verden, inkludert 1000 på Cuba, å teste immunterapibehandlingen. Kliniske studier har dokumentert oppløftende resultater på den cubanske lungekreftvaksinen CIMAvax-EGF. Forskningen er offentliggjort i tidsskriftet Clinical Cancer Research i august 2016 (PDF).
 
Orelve Leal er et fantastisk tilfelle. Med diagnosen han fikk, er typisk overlevelse 10-12 måneder. Det er nå gått ti år, og han er fortsatt i live takket være immunterapibehandlingen.


Bild av Sissel Falck-Jørgensen

Sissel Falck-Jørgensen

Cubareisen fremstår fortsatt for oss som en av våre absolutte favoritter

Min mann og jeg var så heldige å få bli med på en av de første ordinære turistreisene til Cuba For Helsen. (November 2010.) Vi er pensjonister og har reist med ganske mange turoperatører i tidens løp. Cubareisen fremstår fortsatt for oss som en våre absolutte favoritter. André Paulsen som har startet og driver selskapet var selv med som reiseleder. Han er gift cubansk og viste seg å ha inngående kjennskap til landet og den særegne kulturen. Sammen med sin kone og gode cubanske forbindelser hadde han lagt opp en reiserute som var uhyre interessant og lærerik.

I tillegg var Paulsen svært lydhør og fleksibel når det gjaldt våre spesielle ønsker eller prioriteringer. Sjåføren og den lokale guiden som fulgte oss gjennom hele reisen var unge, kunnskapsrike og svært hjelpsomme. De snakket dessuten godt engelsk.

Etter hvert ble de en godt integrert del av gruppen. Det føltes vemodig å skilles fra dem og dette virkelig så annerledes-landet. La meg i den anledning få komme med en bokanbefaling: Dette er Cuba – alt annet er løgn! av journalistene Vegard Bye og Dag Hoel. Den har fått fantastiske kritikker, og kan med fordel leses etter reisen slik undertegnede gjorde. Da gjenoppleves reisen og aha-opplevelsene strømmer på.

Sissel M. Falck-Jørgensen


Bente Ovedie Skogvang

Bente Ovedie Skogvang

Cuba For Helsen arrangerte en fantastisk reise for meg til Cuba i 2011

Jeg kombinerte deltakelse på en internasjonal konferanse med ferie. Med den lokalkunnskap som turarrangørene har, var det aldri noe problem å reise alene som kvinne på Cuba. Jeg fikk oppleve Havanna, Trinidad, regnskogen, Cayo Blanco, tobakksfabrikk og møtte mange spennende mennesker. Dette er en unik tur som jeg vil anbefale til så mange som mulig. Takk til André og Ana for solid arbeid og svært god service!

Mvh. Bente Ovedie